Cursus hospitality

Aandacht voor hospitality zorgt voor een positievere klantbeleving!

Wellicht bent u zich hier van bewust en wellicht wordt er binnen uw bedrijf ook al aandacht gegeven aan dit thema. Maar vraagt vraagt u zich wel eens af:

  • Hoe kunnen we de medewerkers op de werkvloer nog meer en concreet helpen om klantgericht te werken?
  • Hoe gaan onze klanten écht het verschil merken in onze dienstverlening?
  • Hoe kunnen we de nieuwe strategie in de praktijk verder ontwikkelen?

Zuiver stelt in lijn met uw visie en strategie een cursus samen die het verschil zal maken. U zult enthousiast worden van het effect!

De cursus kan op verschillende niveaus worden ingezet en op diverse doelstellingen worden gericht. Te denken valt hierbij aan:

Het visitekaartje zijn van úw bedrijf:
Wat wordt van de medewerker verwacht om het visitekaartje te zijn van uw bedrijf? Heeft u een familiebedrijf, draagt u vooral punctualiteit uit, kwaliteit of flexibiliteit? In deze training leren de medewerkers dit zichtbaar te maken door hun werk, gedrag en houding. Dit is namelijk precies waarvoor uw klanten voor úw bedrijf hebben gekozen!

Signaleren:
Signaleren gaat een stap verder dan “het visitekaartje zijn”. Medewerkers worden alert op wat zij zien en meemaken bij de klant. Vanuit hun vakkennis en ervaring kijken ze tijdens hun werk wat er beter zou kunnen bij de klant. Op welke manier kan de dienstverlening voor de klant verbeteren, hoe geef je meer service?

Kansen benutten:
Wanneer daadwerkelijk actie wordt ondernomen op de signalen zal de klant pas iets gaan merken van de klantgerichte werkwijze. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar hoe precies?  Op welk moment en op welke manier ga je met de klant in gesprek? Hoe reageer je op negatieve signalen van de klant en hoe zorg je ervoor dat het een kans wordt? Hoe overtuig je de klant vanuit je vakkennis en ervaring? En tot slot: hoe kom je uiteindelijk tot een betere dienstverlening?

Deze stap is het vervolg op “signaleren” en wellicht niet voor alle medewerkers een haalbaar of wenselijk niveau. Wel kunnen de signalen en kansen worden doorgegeven aan de leidinggevende, die hier op hun beurt actie op ondernemen.

Voor wie?
Voor elke medewerker die werkzaam is in een dienstverlenende functie is het zinvol en mogelijk om te ontwikkelen op klantgericht werken. Realistische doelstellingen en een passende training op niveau zijn hierbij de sleutelwoorden.

Vooropleiding
Om met succes deel te nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te begrijpen en te spreken op minimaal A2-niveau.

Certificaat
De cursist ontvangt na afloop een certificaat van deelname aan de Cursus Hospitality.

Meer informatie
Wilt u de mogelijkheden weten voor een cursus binnen uw bedrijf en/ of een op maat gemaakte offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.