Basisopleiding Vloeronderhoud

De Basis(vak)opleiding vloeronderhoud is een echte ‘doe’-opleiding verdeeld over 5 lesdagen van 7 uur. De opleiding vindt plaats in het bedrijf van de opdrachtgever of op één van de werklocaties. De cursisten leren de schoonmaakmethoden praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord uit te voeren.

Aan de orde komen het stofwissen en moppen van de vloer, schrobben en waterzuigen, sprayen en uitwrijven, het werken met de eenschijfsmachine met diamantpad, tapijtreiniging met de encapsulatie methode en de sproei-extractie methode.

Vooropleiding
Om met succes deel te nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te begrijpen en te spreken op minimaal A2-niveau.

Examen
Het examen Basis(vak)opleiding vloeronderhoud wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (www.ras.nl)

Het is een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld.

Zuiver meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het (landelijk erkende) diploma van de Basis(vak)opleiding vloeronderhoud.

Kosten
De kosten bedragen € 600 per deelnemer. Het lesmateriaal en het RAS-examen zijn hierbij inbegrepen.

Indien uw bedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten van RAS, dan ontvangt u per geslaagde kandidaat een vergoeding van € 640. Niet alleen de opleidingskosten worden vergoed, maar ook voor een deel de verletkosten.