Basisopleiding Trappenhuisreiniging

De Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging is een echte ‘doe’-opleiding van in totaal 20 lesuren die over meerdere dagen worden verdeeld. De opleiding vindt deels plaats in het bedrijf van de opdrachtgever en deels in een trappenhuis op één van de werklocaties. De cursisten leren de schoonmaakmethoden die voorkomen in het trappenhuis praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord uit te voeren.

Aan de orde komen het moppen van de vloer, machinaal schrobben en waterzuigen, reinigen van liften, deuren en brievenbussen, glasbewassing binnen en buiten tot reikhoogte en het vegen van trappen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de communicatie met bewoners.

Vooropleiding
Om met succes deel te nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands te begrijpen en te spreken op minimaal A2-niveau.

Examen
Het examen Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (www.ras.nl)

Het is een praktijkexamen waarbij ook mondeling een aantal theorievragen worden gesteld.

Zuiver meldt de cursisten aan bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt op de leslocatie afgenomen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het (landelijk erkende) diploma van de Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging.

Kosten
De kosten bedragen € 350 per deelnemer. Het lesmateriaal en het RAS-examen zijn hierbij inbegrepen.

Indien uw bedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten van RAS, dan ontvangt u per geslaagde kandidaat een vergoeding van € 400. Niet alleen de opleidingskosten worden vergoed, maar ook voor een deel de verletkosten.